Dela gärna denna blog med andra

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Produktbilderna bör vässas – e-barometern 2018

Årets trendspaning kring e-handeln har nyligen landat. Inga sensationella avslöjanden kanske, men det finns i alla fall siffror på vart verkligheten är på väg. Intressant är också undersökningarna som riktar sig direkt mot slutkunden och lodar vad man upplever kunde förbättras i e-butiken.

Vassare produktbilder efterlyser var fjärde konsument. Det var faktiskt önskemålet som placerade sig på andra plats strax efter ”fler produktrecensioner”. Båda känns förståeliga, när man köper saker utan att få klämma eller känna med egna händer.

Vad en ”vassare produktbild” egentligen innebär, avslöjar inte undersökningen. Förmodligen är kraven mycket olika beroende på produkt. Vissa produkter – typ en skruv – begriper man sig på ganska bra även om den inte är plåtad i många vinklar. Mode däremot, kan behöva många bilder för att helheten och detaljer ska nå fram. Enligt Pagonos uppfattning går trenden mot fler bilder per produkt, dels för att ge köparen säkerhet nog att genomföra köpet, dels för att slippa onödiga returer.

Rapporten hittar du t ex hos PostNord. Följ länken här: http://info.postnord.com/o00s700DI00bRX0M0TFM935

Fler inlägg i från bloggen

Produktbilden ska sälja

Bildens viktigaste uppgift är att sälja produkten, dvs köpögonblicket. Här vill vi visa produkten på bästa möjliga vis för att göra köpbeslutet enkelt och tryggt för kunden. Detta gäller primärt för den digitala upplevelsen, i butik kan kunden ofta klämma och känna på produkten och då blir inte bilden riktigt lika viktig.

Läs mer »
Stäng meny