Dela gärna denna blog med andra

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Produktfotografera med osynlig mannekäng

Mannekäng är ett av alternativen när det gäller att skapa produktbilder för kläder. Mannekäng fungerar på i princip alla klädesplagg: t-shirt, skjortor, tröjor. Även underdelar så som byxor, shorts och strumpor. För att inte få med själva mannekängen på bilderna så används det som kallas osynlig mannekäng eller på engelska Ghost mannequin. Dvs en mannekäng som inte är synlig på de färdiga bilderna.

Från docka till färdig bild med kimono från Bric-a-Brac.

En mannekäng blir osynlig på flera sätt:

Löstagbara delar

Dels att den är mindre än plagget som fotas. Vissa delar så som hals går att avlägsna för att ha möjlighet att visa hela kragen på tröjan.

Automatisk friläggning

Andra sätt att få den osynlig är automatisk friläggning av maskinen samt retouch. Det finns även andra trix som kan användas, t.ex. fotografera två bilder som sedan läggs ihop för att se inner delen av ett plagg. Beroende på hur plagget ser ut så krävs det mindre eller mer retouch för att få en färdig bild klar.

För att skapa en bra bild, dvs en bild som är verklighetstrogen på mannekäng så krävs rätt proportioner. Det är viktigt att en skjorta sitter snyggt både på kroppen, armarna och halsen.

Retusch

Viss retusch är ofta nödvändig, även om Styleshoots-maskinerna frilägger och har otroligt bra kvalitet på bilderna. Så kan vissa typer av föremål kräva efterbearbetning. Vi arbetar framförallt med automatiserade retusch. Samt kundunika justeringar i vissa fall.

Pagono jobbar med flera olika typer av mannekänger. Vilket ger oss flera möjlighet att passa in plagget till en mannekäng som är nära verkligheten. Vanligast är att använda mannekänger med storlek medium (storlek 38 på dam och storlek 42 herr). Vi har erfarenheter från flera olika typer av plagg, allt från jackor och byxor till linnen och badkläder där det krävs extra friläggning.

Ladda ner vår guide:

5 tips hur produktbilder kan öka konverteringsgraden i din e-handel

Stäng meny