Dela gärna denna blog med andra

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på linkedin
Dela på email
Dela på print

Martin & Servera – En integrerad printproduktion

Martin & Servera är Sveriges ledande restaurang- och storköksspecialist. Oavsett om du driver en restaurang, ett bageri, en skolrestaurang i kommunal regi eller representerar en rikstäckande kedja så har vi de produkter och lösningar som du behöver.

Martin & Servera hade en manuell hantering för alla trycksaker man producerar. Verksamheten är dessutom sådan att det krävs en ganska stor andel printproduktion, även om det bara ska ut som en annons eller lågupplöst PDF. Dvs printproduktion för digitala kanaler.

Utmaningen

All produktion av print, såväl till tryuck som digital kanal har tidigare varit helt manuell och med många kontrollstationer på vägen. Mycket klipp och klistra från olika Excel-ark och letande efter bilder på olika filservrar.

Man har en PIM och en e-handel men printproduktionen har levt lite i sin egen värld. De hade ett behov av att, på ett enkelt sätt, få ut data från PIM och affärssystem direkt till InDesign utan att behöva klipp och klistra.

Uppdraget

Vårt uppdrag var att se över hur InDesign kunde integreras med PIM och affärssystem uta nya dyra tekniska lösningar. Som projektledare och specialister på produktinformation har vi bistått med att utreda behovet, identifiera förändringsbehov, kravställa på teknik och data.

Resultatet

Martin & Servera har idag nya produktionsrutiner för print där data hämtas från affärssystem och PIM direkt till InDesign utan att behöva omarbetas. Det omfattar även koppling till högupplösta såväl som lågupplösta bilder. Det finns även en tydligare målbild på behovet av förändring i PIM-data och affärsdata för att bättre stötta marknadsavdelningen.

Stäng meny